luni, 11 ianuarie 2010

An nou,noi Rezolutii..



La fiecare sfarsit de an avem tendinta sa analizam ce am facut bun sau rau in anul care a trecut , care sunt realizarile sau esecurile...Si mai ales sa ne facem lista cu noile rezolutii pentru anul care va urma: voi fi mai bun, voi manca mai putin, o sa castig mai bine, nu o sa ma mai enervez , o sa fiu mai chibzuit etc. Nu inteleg de ce mereu la sfarsit de an ne autoanalizam, pe noi si faptele noastre , ne facem planuri si promisiuni insa le uitam imediat ce trece luna ianuarie. Oare de ce nu ne facem planurile si rezolutiile pe parcursul anului, la mijlocul lui, in vara sau in toamna. Plus ca degeaba ne facem planuri de genul: in anul nou o sa castig mai bine daca vine criza si nici macar vechiul job nu il mai putem pastra. Foarte multe din planurile pe care ni le facem depind de context: social , economic financiar. Putem vorbi frumos despre ce vom face si cat de optimisti suntem si ca nu avem nevoie decat de multa incredere si perseverenta. Da, e adevarat ca trebuie sa fim increzatori si perseverenti dar de foarte multe ori anumite lucruri nu depind exclusiv de noi.

Pentru 2010 eu mi-am propus un singur lucru : sa ii supravietuiesc..si nu neaparat pentru ca se anunta un an greu, cu probleme, conflicte etc ci pentru ca mi-am dat seama ca aceasta este singura rezolutie care conteaza si pe care o poti realiza fara sa fii dezamagit la sfarsit. Iar pe de alta parte cred ca aceasta rezolutie poate sa aduca cu sine lucruri bune, poate chiar mai bune decat cele pe care multi le planifica si le gandesc.. De ce? Pentru ca atunci cand iti propui sa supravietuiesti esti dispus sa faci mult mai multe lucruri decat daca ai avea un trai comod..esti nevoit sa lupti pentru supravietuire..sa faci lucruri pe care poate nu le-ai face in mod obisnuit...(iti cauti un al doilea job, incerci sa faci ceva pe cont propiu, inveti sa infrunti lucrurile asa cum vin, fara sa mai ai timp sa te lamentezi ,sa ceri ajutorul cuiva)..Daca e lupta deschisa folosesti toate armele de care dispui...si vei avea mereu o scuza pentru tot ceea ce faci....bine, nu chiar pentru tot.

In concluzie , v-as sfatui ca pentru noul an sa aveti aceasta singura rezolutie , nu din lipsa de ambitie, cum ar spune un baietas de bani gata care a primit totul pe tava, ci pentru ca de cele mai multe ori supravietuirea poate aduce realizari neasteptate.


Brittany Murphy: "Anii dificili sunt unii dintre cei mai frumosi daca le supravietuiesti".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu